Sistem judecătorescUltimele stiri

Zeci de funcții vacante în judecătorii. Unde se caută președinți și vicepreședinți de instanțe

By 5 august 2019 No Comments

Zeci de funcții vacante în judecătorii. Unde se caută președinți și vicepreședinți de instanțe

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va examina, în cadrul ședinței de mâine, 6 august, candidaturile pentru mai multe funcții vacante de președinte și vicepreședinte de instanță.

Astfel, membrii CSM urmează să decidă cine va ocupa postul vacant de vicepreședinte al Curții de Apel Bălți. La această funcție pretind doi judecători de la Curtea de Apel Bălți: Gheorghe Scutelnic și Ion Talpa.

Pentru funcția vacantă de președinte al Judecătoriei Comrat și-a depus dosarul un singur candidat. Este vorba de Igor Botezatu, judecător în cadrul acestei instanțe.

Tot mâine, membrii CSM vor examina cele două candidaturi pentru suplinirea funcției vacante de președinte al Judecătoriei Soroca – Vadim Belous și Ghenadie Mâțu – ambii judecători la Judecătoria Soroca.

Și la Judecătoria Cahul funcția de președinte este vacantă. Pentru aceasta și-a depus candidatura Mihail Bușuleac, care activează în cadrul acesteia.

Pentru suplinirea funcției vacante de vicepreședinte al Judecătoriei Cimișlia și-a depus candidatura o singură persoană – Sofia Aramă. Aceasta este judecătoare în această instanță.

În cadrul ședinței de mâine, membrii CSM vor mai examina candidaturile pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător în unele judecătorii. Lista posturilor vacante de judecător în unele instanțe judecătorești, dar și pretendenții la aceste funcții, o vedeți aici.

Leave a Reply