IdeiJustiție și dezvoltare economicăParteneriUltimele stiri

Videoconferința dintre Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi și E. S. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova Dereck J. Hogan

By 29 septembrie 2020 No Comments

Astăzi, 29 septembrie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o videoconferință cu E. S. Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al SUA în Republica Moldova, E.S. Dereck J. Hogan.

În cadrul ședinței, oficialii au discutat aspecte ce țin de reforma justiției, mai cu seamă cea constituțională, ultimul aviz al Curții Constituționale privind proiectul de lege privind modificarea Constituției.

Ministrul Justiției a menționat despre vizita de lucru întreprinsă săptămâna trecută la Strasbourg, Franța, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu membrii Grupului de lucru de nivel înalt al Consiliului Europei pentru reforma justiției în Republica Moldova. Fadei Nagacevshi a relatat că membrii Grupului de lucru au reiterat importanța realizării reformei, în special a celei constituționale, prin promovarea proiectului de modificare a Constituției privind Consiliul Superior al Magistraturii, cu respectarea deplină a normelor constituționale și standardelor europene. Totodată, Consiliul Europei va continua să ofere toată asistența pentru Ministerul Justiției și instituțiile naționale implicate în acest proces și depășirea situației create.

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a apreciat suportul Guvernului SUA acordat țării noastre în promovarea și realizarea inițiativelor de consolidare a sectorului justiției.

Leave a Reply