Sistem judecătorescUltimele stiri

Unii judecători vor să demisioneze, iar alții – să fie promovați. Ce subiecte vor fi discutate la ședința CSM

By 13 aprilie 2020 No Comments

Unii judecători vor să demisioneze, iar alții – să fie promovați. Ce subiecte vor fi discutate la ședința CSM

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) urmează să examineze, în ședința din 14 aprilie, cererile de demisie depuse de către șapte judecători. Este vorba de cinci magistrați de la Curtea de Apel Chișinău, inclusiv ex-președintele Ion Pleșca, un magistrat de la Judecătoria Strășeni și unul de la Judecătoria Edineț.

Tot mâine, membrii CSM vor examina cererile unor judecători care vor să fie promovați sau numiți până la atingerea plafonului de vârstă. Mai mult, CSM va decide dacă fostul procuror, Andrei Băeșu, va accede în funcția de judecător. Acesta a plecat din sistemul procuraturii în ianuarie și care figurează într-un dosar penal deschis pe fapte de amestec în înfăptuirea urmăririi penale la investigarea fraudei bancare și altor infracțiuni.

De asemenea, CSM urmează să aprobe Raportul de activitate al Consiliului Superior al Magistraturii şi a sistemului judecătoresc, pentru anul 2019, Planul de acțiuni al CSM pentru anul 2020, dar și Graficul privind evaluarea performanțelor judecătorilor în funcție în anul 2020.

Agenda ședinței poate fi văzută pe site-ul www.csm.md.

Leave a Reply