Anticorupție și integritateUltimele stiri

Un judecător, un procuror și un vicedirector de spital, în vizorul ANI

By 17 august 2020 No Comments

Un judecător, un procuror și un vicedirector de spital, în vizorul ANI

Inspectoratul de Integritate a întocmit patru procese verbale cu privire la contravenție pentru nedepunerea și depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale în privința unui judecător de la Curtea de Apel Chișinău, unui procuror din cadrul Procuraturii Cahul, unui vicedirector al IMSP Spitalul Clinic din Bălți și a unui consilier local din raionul Cahul. Totodată, inspectorii de integritate au stabilit amenzi în cuantum de 9000 lei.

De asemenea, ANI informează că a fost pornită o cauză contravențională pentru nedepunerea declarației de avere și interese personale de către un primar din raionul Cahul și au fost emise șapte acte de constatare, după cum urmează:

– CONFLICT DE INTERESE – Un primar din raionul Rezina și un director de grădiniță din raionul Cahul;
– INCOMPATIBILITĂȚI – Un angajat al Serviciului Vamal și doi consilieri din cadrul Consiliului sătesc Fundurii Vechi din raionul Glodeni și comunei Chioselia din raionul Cantemir.

Totodată, au fost întocmite alte două procese verbale cu privire la contravenție pentru încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către un inspector din cadrul Serviciului Vamal și de un subiect din cadrul APL Rotunda din raionul Edineț.

Acțiunile date au avut loc în săptămâna 10 – 15 august 2020, anunță Autoritatea Națională de Integritate.

Leave a Reply