AvocaturăUltimele stiri

Termenul de efectuare a stagiului profesional pentru avocați stagiari va fi prelungit

By 20 iulie 2020 No Comments

Termenul de efectuare a stagiului profesional pentru avocați stagiari va fi prelungit

Parlamentul a susținut inițiativa legislativă a deputatului Liviu Vovc, Fracțiunea ACUM Platforma DA, de a prelungi termenul de efectuare a stagiului profesional pentru avocați stagiari. Proiectul de modificare a Legii cu privire la avocatură a fost votat în două lecturi.

Dreptul de a prelungi stagiul profesional pentru avocații stagiari, în situația excepțională legată de COVID-19, va fi oferit Consiliului Uniunii Avocaților din Republica Moldova, care este organul reprezentativ și deliberativ al avocaților.

Autorul argumentează că inițiativa este necesară pentru a oferi protecție împotriva șomajului persoanelor care din motive independente de voința lor nu pot accede în profesia de avocat.

De menționat că persoana care a promovat examenul de admitere la stagiu efectuează în mod obligatoriu un stagiu de pregătire profesională cu durata de 18 luni, având în acest timp, calitatea de avocat stagiar. Pentru a fi admis în profesie, avocatul stagiar susține examenul de calificare în fața Comisiei de licențiere a profesiei de avocat. În prezent este imposibil de a organiza examenul de calificare în profesia de avocat a candidaților care sunt eligibili din cauza răspândirii pe teritoriului Republicii Moldova a virusului de tip nou COVID-19.

Leave a Reply