Sistem judecătorescUltimele stiri

Sute de magistrați participă la Adunarea Generală a Judecătorilor din Moldova

By 1 martie 2019 No Comments

Sute de magistrați participă la Adunarea Generală a Judecătorilor din Moldova

322 de magistrați din toată țara participă astăzi la Adunarea Generală a Judecătorilor din Moldova.

Potrivit Consiliului Superior al Magistraturuii (CSM), la propunerea judecătorilor prezenți la ședință, cu votul deschis al majorității simple, Victor Micu, președinte al CSM, a fost ales în calitate de Președinte al Adunării Generale a Judecătorilor. În calitate de secretar al ședinței Adunării a fost selectată Lilia Țurcan, Președintele Judecătoriei Edineț.

Proiectul Agendei Adunării Generale a Judecătorilor a fost prezentat și aprobat integral. Astfel, conform agendei ședinței Adunării vor fi supuse examinării următoarele chestiuni:
1. Prezentarea Raportului privind activitatea Consiliului Superior al Magistraturii și a sistemului judecătoresc în anul 2018;
2. Prezentarea Raportului Curții Supreme de Justiție privind unificarea practicii judiciare оn anul 2018;
3. Diverse.

La eveniment sunt prezenți membrii Consiliului Superior al Magistraturii, oficiali de stat, precum și reprezentanți ai societății civile și mass-mediei.

Adunarea Generală a Judecătorilor din Moldova se întrunește anual și este organizată de către Consiliul Superior al Magistraturii. La eveniment participă judecătorii sistemului judecătoresc, reprezentanți ai misiunilor diplomatice, reprezentanți ai instituțiilor de drept, precum și reprezentanți ai societății civile și instituțiilor mass-media.

Leave a Reply