Justiție și dezvoltare economicăUltimele stiri

SUA și Republica Moldova vor coopera în cinci domenii specifice pentru consolidarea statului de drept i a bunei guvernări

By 28 ianuarie 2020 No Comments

SUA și Republica Moldova vor coopera în cinci domenii specifice pentru consolidarea statului de drept i a bunei guvernări

Statele Unite ale Americii și Republica Moldova au convenit să coopereze în cinci domenii specifice pentru consolidarea statului de drept și a bunei guvernări, și anume: realizarea reformelor semnificative în sectorul justiției, consolidarea instituțiilor de combatere a corupției, promovarea unei mass media și societăți civile libere și active, îmbunătățirea transparenței guvernului și apărarea drepturilor omului pentru toți cetățenii.

„Statele Unite și Republica Moldova și-au reafirmat angajamentul continuu de aprofundare a parteneriatului bilateral și de continuare a colaborării pentru combaterea corupției, protejarea instituțiilor independente și instituirea justiției imparțiale pe care o merită poporul Republicii Moldova”, se menționează în Declarație comună a SUA și Republicii Moldova privind grupul de lucru în domeniul statului de drept și bunei guvernări din cadrul Dialogului Strategic.

Guvernele Statelor Unite și al Republicii Moldova au organizat o ședință a grupului de lucru în domeniul statului de drept și a bunei guvernări în cadrul Dialogului Strategic SUA-Republica Moldova. Asistentul adjunct al Secretatului de Stat din cadrul Biroului Internațional în Combaterea Drogurilor și Aplicarea Legii, Jorgan K. Andrews, și ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, au prezidat dialogul care a întrunit reprezentanți ai mai multor autorități și ai societății civile din ambele state.

Conform declarației comune, „această ședință a subliniat angajamentul ambelor state de a-și aprofunda cooperarea în domeniul promovării statului de drept și combaterii corupției la nivel înalt în Republica Moldova”.

Leave a Reply