Anticorupție și integritateUltimele stiri

Strategia Națională de Integritate și Anticorupție pentru anii 2017-2020. O nouă ședință de monitorizare va avea loc mâine

By 6 iunie 2019 No Comments

Strategia Națională de Integritate și Anticorupție pentru anii 2017-2020. O nouă ședință de monitorizare va avea loc mâine

Cea de-a doua şedinţă a Grupului de Monitorizare 3, a Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție pentru anii 2017-2020, va avea loc mâine, 7 iunie 2019, ora 10:00, în incinta Curții de Conturi, anunță Centrul Național Anticorupție.

În cadrul şedinţei, Grupului de Monitorizare 3, responsabil de Pilonii III. Justiția și autoritățile anticorupție, V. Curtea de Conturi şi VI. Avocatul Poporului, urmează a fi audiate public progresele și dificultățile în implementarea Planului de acțiuni al Strategiei, aprobată prin Hotărîrea Parlamentului nr. 56 din 30.03.2017. Progresele vor fi analizate în baza Raportului de monitorizare a implementării Strategiei Naţionale de Integritate şi Anticorupţie, pentru perioada de raportare – anul 2018, elaborat de către Centrul Național Anticorupție, care asigură funcţia de Secretariat al Grupurilor de monitorizare. Reprezentanţii instituţiilor-piloni a căror activitate a fost vizată pot face completări pe marginea raportului Secretariatului, iar reprezentanţii societăţii civile pot pregăti şi prezenta succint rapoarte alternative la rapoartele Secretariatului.

Şedinţa este un instrument de bază a mecanismului de monitorizare a implementării Strategiei Naţionale de Integritate şi Anticorupţie pentru anii 2017-2020, pentru a asigura prezentarea progresului cantitativ al realizării acţiunilor, identificarea bunelor practici şi a riscurilor pentru implementare.

Raportul de monitorizare și evaluare a Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție, perioada de raport-anul 2018, poate fi accesat în versiunea electronică pe pagina web oficială a Centrului Național Anticorupție, www.cna.md, compartimentul /Strategia Națională Anticorupție/Implementarea Strategiei/Rapoarte de monitorizare.

Componenţa Grupurilor de monitorizare este stipulată expres, conform funcţiilor, în cadrul capitolului V.

Leave a Reply