Sistem judecătorescZiarul de Gardă

Ședință la CSM: cererea judecătorului care se plânge de „imixtiune în procesul de înfăptuire a justiției”, pe agendă

By 7 iulie 2020 No Comments

Ședință la CSM: cererea judecătorului care se plânge de „imixtiune în procesul de înfăptuire a justiției”, pe agendă

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se întrunesc astăzi într-o nouă ședință, iar pe agendă se numără 18 subiecte, printre care și examinarea cererii judecătorului Judecătoriei Chișinău, Alexei Paniș, care se plânge de „imixtiune în procesul de înfăptuire a justiției”.

Conform agendei, membrii CSM urmează să examineze cerera magistratului, scrie ZdG. Alexei Paniș, judecătorul Judecătoriei Chișinău, care a depus la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) o plângere pentru „imixtiune în procesul de înfăptuire a justiției” face referire la faptul că acțiunile Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității reprezintă o „ingerință crasă în procesul de înfăptuire a justuției”. Instituția i-a cerut explicații magistratului după o plângere depusă de către avocata Ala Popa, care s-a plâns că a fost hărțuită în instanță, în timpul examinării litigiului dintre ea și activistul Alexei Dimitrov.

Tot la ședința CSM de mâine urmează să fie examinate cererile unor judecători, referitor la propunerea de numire în funcție până la atingerea plafonului de vârstă.

Pe agendă se regăsește și cererea ex-judecătorului de instrucție Stanislav Sorbalo, referitor la restabilirea în funcție.

Un alt subiect care este inclus pe ordinea de zi a ședinței CSM din 7 iulie este cel cu cu privire la demersul Ministerului Justiției, referitor la avizarea proiectului de Lege pentru modificarea Constituției Republicii Moldova.

Leave a Reply