Sistem judecătorescZiarul de Gardă

Ședința CSM, deliberativă. Sesizarea în privința judecătorului Oleg Sterniolă a fost admisă

By 10 decembrie 2019 No Comments

Ședința CSM, deliberativă. Sesizarea în privința judecătorului Oleg Sterniolă a fost admisă

După mai multe tentative eșuate din lipsă de cvorum, astăzi, 10 decembrie, membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-au întrunit în ședință deliberativă. La ședința CSM participă ministrul Justiției Fadei Nagacevschi și procurorul general Alexandr Stoianoglo. Sesizarea fostului procuror general interimar, Dumitru Robu, a fost examinată.

Cu șapte voturi pro și unul contra, CSM a admis sesizarea fostului procuror general interimar, Dumitru Robu, referitor la eliberarea acordului la reținere, aducere silită, percheziție și arestare a judecătorului Oleg Sternioală. Astfel, Oleg Sternioală a fost suspendat din funcția de judecător al CSJ.

Tot astăzi, membrii CSM au admis cererea de demisie a judecătorului Xenofon Ulianovschi de la Curtea de Apel Chişinău.

Potrivit ZdG, la ședință sunt prezenți nouă membri. Asta după ce, de aproape 3 luni, activitatea Consiliului Superior al Magistraturii, instituție responsabilă de organizarea și funcționarea sistemului judecătoresc din R. Moldova, se află în blocaj. În acest răstimp, a avut loc o singură ședință ordinară deliberativă, celelalte fiind anulate din lipsă de cvorum.

Leave a Reply