AvocaturăUltimele stiri

Se prelungește termenul de depunere a actelor pentru concursul de membru al Comisiei de licențiere a profesiei de avocat

By 10 aprilie 2020 No Comments

Se prelungește termenul de depunere a actelor pentru concursul de membru al Comisiei de licențiere a profesiei de avocat

Consiliul Uniunii Avocaților din Moldova (UAM) a decis prelungirea termenului de depunere a actelor pentru participarea la concursul de membru al Comisiei de licențiere a profesiei de avocat, nu mai mult de 15 zile de la data încetării regimului stării de urgență în țară. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliului UAM.

Discuțiile au avut loc online, în contextul situației epidemiologice din țară și a stării de urgență instituită prin Hotărârea Parlamentului Republicii Moldova Nr. 55 din 17 martie 2020. Astfel, membrii Comisiei au decis să amâne desfășurarea concursului de selectare a membrilor Comisiei de licențiere a profesiei de avocat, nu mai tîrziu de 26 de zile după încetarea regimului stării de urgență în Republica Moldova.

De asemenea, membrii Consiliului au decis convocarea Congresului avocaților în sesiune ordinară, pentru data de 13 noiembrie 2020.

Totodată, Consiliul UAM va înainta o adresare către Ministerul Justiției, Președinție, Guvern, Parlament și Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, în vederea întreprinderii unor măsuri de protecție pentru avocați, de ordin socio-economic, în contextul situației epidemiologice din țară, în urma instituirii regimului de stare de urgență în Republica Moldova, și în contextul prevederilor Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale nr.1 și nr.6 pe segmentul justiției.

Leave a Reply