Sistem judecătorescUltimele stiri

Se caută compania care va construi viitorul penitenciar din Chișinău. Va fi selectată cea mai mică ofertă

By 18 februarie 2019 No Comments

Se caută compania care va construi viitorul penitenciar din Chișinău. Va fi selectată cea mai mică ofertă

Ministerul Justiției a lansat concurs pentru selectarea și contractarea companiei de construcție ce va construi viitorul penitenciar din Chișinău. Anunțul privind demararea concursului internațional a fost publicat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova și urmează a fi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Termenul limită de depunere a ofertelor este 13 mai 2019, ora 10:00 (ora locală). Licitația este deschisă  ofertanților din toate țările.

Criteriul care trebuie utilizat în evaluarea ofertei este cel mai mic preț al ofertantului, care este în conformitate și corespunzător cerințelor tehnice. Pentru a primi documentele de licitație și eventuale amendamente sau clarificări la ele, ofertanții interesați trebuie să se înregistreze prin completarea formularului de înregistrare și semnarea declarației de confidențialitate și nedivulgare. Mai multe detalii despre condițiile concursului, găsiți aici.

În procesul de elaborare a documentației de proiect, membrii Unității de implementare a Proiectului de construcție a penitenciarului (UIP) și Companiei de proiectare s-au ghidat de Recomandările Comitetului European pentru Prevenirea Torturii și Tratamentului sau Pedepselor Inumane sau Degradante și Recomandările Comitetului de Miniștri ai statelor membre, referitoare la Regulile penitenciare europene, astfel având grija ca fiecărei persoane aflate în custodia statului să-i revină spațiul necesar pentru deținere, totodată fiind prevăzute facilitățile necesare pentru organizarea activităților zilnice (implicarea în activități de instruire, cultural-educative, de creație, sportive, ateliere de muncă, plimbări, exerciții și jocuri sportive în aer liber etc.). Prin urmare, facilitățile instituției vor asigura implicarea persoanelor private de libertate, în baza unui program aprobat, în activități zilnice în afara celulei pe parcursul a 8 ore pe zi/7 zile în săptămână.

Ulterior licitației, UIP ce a elaborat caietul de sarcini și pachetul documentelor de licitație, va evalua ofertele primite, va adjudeca și va semna contractul pentru executarea lucrărilor de construcție a noului penitenciar din Chișinău. Schița de proiect a penitenciarului a fost elaborată de către un consorțiu de companii olandeze și naționale, proiectul de execuție fiind dezvoltat de către compania de proiectare națională.

Perioada lucrărilor de construcție a penitenciarului este estimată să dureze 36 luni.

Leave a Reply