Sistem judecătorescUltimele stiri

Se caută candidați la funcţia vacantă de membru al Panelului consultativ privind candidații propuși la funcția de judecător la CtEDO

By 8 mai 2019 2 Comments

Se caută candidați la funcţia vacantă de membru al Panelului consultativ privind candidații propuși la funcția de judecător la CtEDO

Consiliului Superior al Magistraturii anunță concurs pentru selectarea candidaților la funcţia vacantă de membru al Panelului consultativ privind candidații propuși la funcția de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO).

Având în vedere că, la data de 07 mai 2019 expiră mandatul membrului din partea Republicii Croaţia în cadrul Panelului consultativ privind candidații propuși la funcția de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO), statele părţi la Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, inclusiv Republica Moldova, au fost invitate să nominalizeze candidaţii săi până la data de 23 mai 2019.

Astfel, potrivit articolului 3 al Rezoluţiei CM/Res (2010) 26 privind instituirea Panelului, Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei urmează să decidă asupra ocupării postului vacant.

În acest sens, Consiliul Superior al Magistraturii face apel public către judecătorii Curții Supreme de Justiție, foști judecători din instanțele internaționale, inclusiv Curtea Europeană a Drepturilor Omului, și juriști notorii să candideze la funcția de membru al Panelului consultativ privind candidații propuși la funcția de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO).

Ulterior, lista candidaţilor pre – selectaţi va fi expediată Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene pentru următoarea etapă de examinare a dosarelor de participare la concurs a candidaţilor.

Menţionăm că, printre condiţiile de aplicare este necesară cunoaşterea avansată a uneia dintre limbile oficiale ale CoE (engleza şi/sau franceza) şi cunoaşterea celei de-a doua limbi oficiale.

Dosarul va conţine:

  1. CV-ul în una dintre limbile oficiale ale CoE (limba engleză sau franceză);
  2. Copia de pe actul de identitate.

Candidaţii pot depune dosarele de participare la concursul nominalizat la Consiliul Superior al Magistraturii până la data de 16 mai 2019, inclusiv.

2 Comments

Leave a Reply