Anticorupție și integritateUltimele stiri

S-a dat startul înscrierii la LEGATHON: Hack Corruption. Law to the People, un eveniment pentru tinerii pasionaţi de IT

By 21 octombrie 2019 No Comments

S-a dat startul înscrierii la LEGATHON: Hack Corruption. Law to the People, un eveniment pentru tinerii pasionaţi de IT

Tinerii pasionaţi de IT sunt invitaţi să se înscrie la un eveniment inedit- LEGATHON: Hack Corruption. Law to the People, care va avea loc în perioada 8-10 noiembrie, la Chişinău. Participanţii vor contribui la elaborarea unei aplicaţii prin care orice persoană va putea semnala prevederile legale care generează sau pot genera cazuri de corupţie.

LEGATHON va întruni 30 de tinere și tineri. Ghidaţi de specialişti IT şi experţi anticorupţie, ei vor genera o interfață pentru platforma Centrului Național Anticorupție, care va permite semnalarea legilor sau actelor normative ce conțin prevederi ambigue, interpretabile și/ sau care pot genera corupţie. Cea mai bună propunere de interfaţă va utilizată pentru platforma CNA.

La eveniment se pot înscrie tinerii pasionați de limbaje de programare, baze de date și informații, precum şi liberii profesioniști în domeniul tehnologiilor informaționale, care pot dezvolta UX-uri și cu abilităţi de aranjare a  elementelor în pagină (inputs, labels, tabs, typography etc.).

Participanții vor lucra în șase echipe a câte cinci persoane, astfel doritorii se pot înregistra individual sau împreună cu echipa.

Formularul de înregistrare poate fi accesat aici. Termenul limită de înregistrare este  3 noiembrie, ora 18:00.

Legathon: Hack Corruption va avea loc în perioada 8-10 noiembrie 2019, la Digital Park. Mai multe detalii urmăriți pe pagina de Facebook a evenimentului. Echipele câştigătoare vor obţine premii de valoare.

Evenimentul LEGATHON: Hack Corruption. Law to the People este organizat în cadrul proiectului „Lupta cu corupția prin consolidarea integrității în Republica Moldova”, implementat de PNUD Moldova în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție, cu suportul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei.

Leave a Reply