InițiativeProcuratură și polițieSistem judecătorescUltimele stiri

Rezultatele activității Ministerului Justiției în primele 5 luni de la investirea noului Guvern. Cum apreciați activitatea acestui minister

By 11 noiembrie 2019 No Comments

Rezultatele activității Ministerului Justiției în primele 5 luni de la investirea noului Guvern. Cum apreciați activitatea acestui minister

Ministerul Justiției a publicat astăzi un Raport despre rezultatele și inițiativele întreprinse pe parcursul a 5 luni de la investirea noului Guvern. „Ținem să menționăm faptul că, pe parcursul lunilor iunie-noiembrie curent, Ministerul Justiției a întreprins mai multe acțiuni ce țin de competența sa prin elaborarea politicilor pe segmentul justiției, combaterii corupției și respectării drepturilor omului”, se menționează în comunicatul publicat pe pagina web a instituției.

Ministerul Justiției susține că a demarat mai multe reforme care au drept scop asigurarea independenței și integrității judecătorilor și procurorilor, creșterea profesionalismului și fortificarea mecanismelor de responsabilizare a acestora, eficientizarea mecanismelor de control al averii și intereselor, astfel încât integritatea actorilor în sectorul justiției să fie asigurată, precum și combaterii fenomenului corupției care finalmente afectează toate domeniile.

De asemenea, autoritățile menționează că politicile realizate de Ministerul Justiției în perioada celor 5 luni de activitate derivă în cea mai mare parte din Programul de activitate al Guvernului, care este transpus într-un Plan de acțiuni pentru anii 2019-2020, dar și din alte documente de politici naționale și sectoriale, cât și din necesitățile și disfuncționalitățile semnalate în practică pe anumite domenii.

Ministerul Justiției îndeamnă cetățenii și părțile interesate să cunoască despre acțiunile întreprinse de Ministerul Justiției în ultima perioada consultând Raportul de activitate al Ministerului Justițieiîntocmit pentru perioada de referință iunie-noiembrie.

Vă invităm să vă expuneți opinia față de activitatea Ministerului Justiției și care sunt așteptările.

Leave a Reply