InițiativeJustiție și dezvoltare economică

Reprezentanții societății civile condamnă inițiativa Ministerului Justiției/Avocatului Poporului de a lichida Consiliul pentru Prevenirea Torturii

By 14 august 2019 No Comments

Reprezentanții societății civile condamnă inițiativa Ministerului Justiției/Avocatului Poporului de a lichida Consiliul pentru Prevenirea Torturii

Reprezentanții societății civile din cadrul Consiliului pentru Prevenirea Torturii (CpPT) condamnă inițiativa Ministerului Justiției/Avocatului Poporului de a lichida Consiliul (CpPT) în calitate de Mecanism Național pentru Prevenirea Torturii (NPM).

În același timp, societatea civilă salută intenția Ministerului Justiției de a oferi o platforma de discuții privind analiza funcționalității Consiliului pentru Prevenirea Torturii în calitate de Mecanism Național pentru Prevenirea Torturii, precum și de a examina alte oportunități de revizuire a formulei actuale a Mecanismului.

„În lumina transparenței și corectitudenii pe care o emană instituția Ministerului Justiției/Guvernul/Parlamentul, suntem convinși asupra faptului că va fi luată cea mai optimă decizie privind formula pe care o va îmbrăca Mecanismul pentru Prevenirea Torturii, în interesul cetățeanului. Iar societatea civilă din cadrul Mecanismului va continua să joace un rol important și decisiv (și independent) în sistemul de prevenire a torturii”, susțin reprezentanții societății civile.

Astfel, aceștia insistă ca Consiliul pentru Prevenirea Torturii să nu fie lichidat, dar să devină un actor independent și puternic în promovarea și apararea Drepturilor Omului în Moldova.

Poziția integrală a membrilor societății civile din cadrul Consiliului pentru Prevenirea Torturii privind inițiativa comună a Ministerului Justiției/Avocatului Poporului de a lichida Consiliul (CpPT) și instituirea unei noi formule a Mecanismului pentru Prevenirea Torturii.

Vă invităm să veniți cu recomandări în acest sens.

Leave a Reply