Anticorupție și integritateAnticoruptie.mdProcuratură și poliție

Recuzarea magistratei care va decide asupra arestului fostului șef al Procuraturii Anticorupție, respinsă

By 29 ianuarie 2020 No Comments

Recuzarea magistratei care va decide asupra arestului fostului șef al Procuraturii Anticorupție, respinsă

Cererea de recuzare a judecătoarei de instrucție Cristina Cheptea care urma să se pronunțe marți asupra prelungirii arestului lui Viorel Morari, a fost respinsă acum câteva minute de magistrații de la sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău. Avocatul fostului procuror-șef al Procuraturii Anticorupție a declarat că decizia instanței ar fi una arbitrară. 

Portalul Anticoruptie.md a scris că judecătoarea Cristina Cheptea a avut toamna trecută un conflict cu Procuratura Anticorupție, după ce a refuzat demersul procurorilor privid plasarea în arest a magistratului Oleg Sternioală, învinuit de spălare de bani. După ce a fost respins demersul în privința lui Sternioală, procurorul pe caz a întocmit un raport către Viorel Morari, în care se arăta că există dubii că magistrata Cheptea ar fi luat decizia de una singură. În baza raportului, conducerea Procuraturii Anticorupție a decis să pornească o cauză penală în privința Cristinei Cheptea și au fost emise ordonanțe privind audierea grefierei și ridicarea înregistrărilor video din instanță din ziua în care a avut loc ședința cu Sternioală.

Amintim că Viorel Morari a fost reținut la 10 ianuarie curent, iar la 13 ianuarie, Judecătoria Chișinău a eliberat pe numele său mandat de arestare pe un termen de 20 de zile.

Dosarul se află în gestiunea procurorului Vladislav Căruceru, cercetat anterior într-un dosar penal de către procurorii anticorupție. Deși conducerea Procuraturii Generale a infirmat implicarea lui Căruceru în careva dosare, acesta a recunoscut într-u interviu pentru portalul Anticorupție.md că a fost cercetat penal de către Procuratura Anticorupție.

Leave a Reply