Justiție și dezvoltare economicăProcuratură și polițieZiarul de Gardă

Procurorii urmează să decidă măsura preventivă pe numele unui viceguvernator al BNM, reținut pentru 72 de ore

By 10 martie 2020 No Comments

Procurorii urmează să decidă măsura preventivă pe numele unui viceguvernator al BNM, reținut pentru 72 de ore

Procurorii urmează să decidă, marți, 10 martie, asupra măsurii preventive pe numele viceguvernatorului Băncii Naționale (BNM) Ion Sturzu, care duminică, 8 martie, a fost reținut pentru 72 de ore.

Responsabilii de la Procuratura Generală au comunicat ZdG că viceguvernatorul Băncii Naționale (BNM) a fost reținut pentru 72 de ore încă duminică, 8 martie, atunci când s-a întors de peste hotare în Republica Moldova.

Marți, 10 martie, procurorii urmează să decidă dacă și ce măsură preventivă va fi aplicată în cazul viceguvernatorului Sturzu, care este bănuit de participare la escrocherie și spălare de bani în dosarul fraudei bancare din Republica Moldova.

Ex-guvernatorul BNM Dorin Drăguțanu, ex-viceguvernatoarea Emma Tăbârță și actualul viceguvernator ai BNM Aureliu Cincilei și șeful de direcție de la BNM, Ion Ropot, au fost reținuți joi, 5 martie, după perchezițiile efectuate de către Procuratura Anticorupție în cadrul instituției.

Potrivit Procuraturii Generale, aceștia sunt bănuți de participare la escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni comise în proporții deosebit de mari.

Vineri, 6 martie, instanța a admis integral demersul procurorilor și a emis un mandat de arest preventi pentru 30 de zile pe numele fostului guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu. Potrivit procurorilor, Dorin Drăguțanu este învinuit de participare la escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni comise în proporții deosebit de mari. Învinuirile lui Drăguțanu i se aduc în contextul investigării dosarului privind frauda bancară.

Leave a Reply