Anticorupție și integritateAnticoruptie.mdProcuratură și poliție

Procurori anticorupție, somați să plece din sistem. Ce dosare de rezonanță au gestionat

By 30 ianuarie 2020 No Comments

Procurori anticorupție, somați să plece din sistem. Ce dosare de rezonanță au gestionat

Mai mulți acuzatori de stat de la Procuratura Anticorupție ar fi fost somați să plece din sistem. Este vorba despre Dorin Compan, Mihail Ivanov, Roman Statnîi și Vladislav Bobrov. În timp ce Procuratura Generală nu comentează informația apărută în presă, unii procurori afirmă că nu știau despre faptul că sunt invitați să-și dea demisia.

Potrivit Anticoruptie.md, Mihail Ivanov este procurorul Anticorupție care a gestionat mai multe dosare de rezonanță, între care dosarul privind privatizarea Întreprinderii de Stat Air Moldova și dosarul ambulanțelor. Ivanov a fost acuzator și în dosarul fostului ministru al Dezvoltării Informaţionale, Vladimir Molojen, învinuit că, acum 11 ani, a încheiat din numele Întreprinderii de Stat Registru, al cărei director era pe atunci, contracte de publicitate cu firma fiului și soției sale, Altent-Com, chiar dacă acestea nu erau necesare, întrucât Registru și așa este monopolistă în domeniul perfectării actelor de identitate.

Procurorul Roman Statnîi a reprezentat acuzarea de stat în dosarul intentat pe numele fostului judecător Oleg Sternioală, pentru spălare de bani.

Dorin Compan, detașat de la Procuratura Anticorupție pentru a îndeplini funcțiile de șef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), a gestionat, în ultimii ani, mai multe dosare de rezonanță, între care dosarul licitațiilor trucate în Sănătate, dosarul în care este vizat fostul viceministru al Economiei Valeriu Triboi, cercetat penal pentru corupţie, dosarul fostului ministru al Agriculturii, Eduard Grama, precum și dosarul „tomograf”.

Vladislav Bobrov, al patrulea procuror care ar fi fost somat să plece din sistem, a gestionat și el mai multe dosare de rezonanță, printre care dosarul directoarei Complexului muzeal Orheiul Vechi, Lilia Colța, precum și dosarul Varzari.

Maria Vieru, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale a evitat să confirme sau să infirme că procurorii respectivi au fost somați să plece.

Leave a Reply