Anticorupție și integritateInițiativeProcuratură și poliție

Procuratura Anticorupție solicită mărirea numărului de procurori și personal auxiliar: „Există un volum mare de lucru”

By 15 noiembrie 2019 No Comments

Procuratura Anticorupție solicită mărirea numărului de procurori și personal auxiliar: „Există un volum mare de lucru”

Procuratura Anticorupție solicită mărirea numărului de procurori de la 720 la 750 și personal auxiliar de la 700 la 750 de unități. Motivul ar fi volumul mare de lucru. 

„Volumul de muncă al procurorilor din Procuratura Anticorupție a crescut mult peste estimările făcute în perioada când a fost aprobat numărul de personal al Procuraturii. În condițiile actuale, suprasolicitarea procurorilor nu permite întreprinderea tuturor măsurilor prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă și obiectivă, a circumstanțelor cauzelor, precum și asigurarea efectuării urmăririi penale într-un termen rezonabil, impunându-se măsuri administrative pentru soluționarea acestei chestiuni.

Mai mult, în cazul unui volum mare de lucru există pericolul admiterii erorilor în efectuarea investigației, cât și a imposibilității efectuării acțiunilor de urmărire penală concomitent pe toate cauzele penale din gestiune. Aceste neajunsuri fac vulnerabili procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în cazul unui eventual control frontal al activității și pot influența inamovibilitatea și independența acestora”, se menționează în comunicatul instituției.

Pentru soluționarea acestei pribleme, procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a expediat o scrisoare în adresa Președintelui Parlamentului, prin care a solicitat revizuirea Hotărârii Parlamentului privind aprobarea numărului de personal al Procuraturii.

Cum comentați activitatea Procuraturii Anticorupție?

Leave a Reply