Anticorupție și integritateAnticoruptie.mdUltimele stiri

Privatizările marilor proprietăți publice din ultimii cinci ani, în vizorul unei comisii parlamentare

By 26 iunie 2019 No Comments

Privatizările marilor proprietăți publice din ultimii cinci ani, în vizorul unei comisii parlamentare

O comisie de anchetă a Parlamentului, condusă de deputatul Igor Munteanu, va analiza, în următoarele 120 de zile, legalitatea privatizărilor marilor proprietăți publice din ultimii cinci ani. „Vom examina prioritar cele mai răsunătoare cazuri care sunt discutate de opinia publică, cazurile care ridică suspiciuni, cele în care cota statului depășește 50%, privatizările care s-au făcut în timp foarte scurt sau la un preț derizoriu. Parlamentul are un rol decisiv în a examina felul cum au fost efectuate marile privatizări”, a declarat deputatul  Igor Munteanu.  

Potrivit anticorupție.md, președintele comisiei a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că va fi evaluată conformitatea cu legislația în vigoare a fiecărei privatizări în parte. „Nu ne vom substitui anchetei, vom prezenta un raport detaliat, care va fi oferit procurorilor, ca să desfășoare anchete, acolo unde vor fi depistate probleme. Vom lua în calcul și  investigațiile jurnaliștilor de investigație”, a declarat Igor Munteanu.

Concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău și privatizarea Combinatului de Tutun vor fi printre prioritățile comisiei conduse de Igor Munteanu.

Deputatul a precizat că Agenția Proprietății Publice a pus deja la dispoziția Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizărilor proprietății publice, începând cu anul 2013, lista tutror bunurilor supuse privatizării.

Prima ședință a Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizărilor proprietății publice a avut loc la 24 iunie.

Leave a Reply