InițiativeJustiție și dezvoltare economică

Președintele Parlamentului propune inițierea unei Platforme consultative a reprezentanților societății civile

By 15 august 2019 No Comments

Președintele Parlamentului propune inițierea unei Platforme consultative a reprezentanților societății civile

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a propus inițierea unei Platforme consultative a reprezentanților societății civile pe lângă Parlamentul Republicii Moldova pentru a asigura transparența procesului legislativ, precum și o conlucrare eficientă cu cetățenii. În context, vă îndemnăm să utilizați platforma JusticeMoldova, unde aveți posibilitatea să publicați pentru discuții publice inițiative legislative sau subiecte/probleme de interes public.
„Pentru ca procesul legislativ să fie cât mai eficient și transparent, iar reformele să corespundă cu problemele, necesitățile și așteptările cetățenilor consider necesară asigurarea comunicării între reprezentanții societății civile, Președintele Parlamentului și deputații aleși”, a declarat Zinaida Greceanîi.
Președintele Parlamentului a făcut apel către organizațiile societății civile să se implice activ în colaborarea cu Legislativul pentru identificarea celor mai potrivite soluții pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Zinaida Greceanîi a subliniat necesitatea unui mecanism stabilit de comun acord pentru o colaborare sistemică și funcțională. În context, ea a propus crearea unui grup de inițiativă, format din deputați și reprezentanții societății civile, pentru elaborarea formatului, stabilirea principiilor și modalități în care va funcționa Platforma consultativă a reprezentanților societății civile pe lângă Parlamentul Republicii Moldova.

Leave a Reply