Anticorupție și integritateJustiție și dezvoltare economicăSistem judecătorescUltimele stiri

Planul de acţiuni al Guvernului pentru perioada iunie 2019-iunie 2020 a fost aprobat. Ce prevede documentul

By 30 august 2019 No Comments

Planul de acţiuni al Guvernului pentru perioada iunie 2019-iunie 2020 a fost aprobat. Ce prevede documentul

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Planul de acţiuni al Guvernului pentru perioada iunie 2019-iunie 2020, pentru un an de activitate. Documentul indică acţiunile specifice, care urmează a fi întreprinse în vederea realizării obiectivelor din Programul de activitate al Guvernului, din Planul de Acțiuni privind implementarea Acordului de Asociere, Memorandumul Suplimentar privind Politicile Economice și Financiare.

„Cel mai important lucru este să implementăm aceste măsuri, să ne axăm pe priorități, să facem lucrurile la modul cel mai serios.”, a spus Premierul Maia Sandu, care a apreciat, în context, că în serviciul public sunt angajați ce-și fac activitatea cu dedicație, cu profesionalism și în interesul cetățenilor. În același timp, Premierul a precizat că nu vor mai fi tolerați funcționarii publici care lucrează în interesul altor persoane, și nu în interes public. „Noi o să evaluăm, o să angajăm, o să promovăm oamenii în funcție de performanțe și nu de culoarea politică. În același timp, trebuie să le spunem tuturor că nu o să tolerăm să plătim din bani publici funcționari care sabotează activitatea Guvernului, care au o atitudine neserioasă, nu sunt profesioniști și lucrează pentru altcineva decât pentru cetățeni. Vă rog să luați în serios procesul de evaluare a funcționarilor publici, așa încât oamenii care merită să rămână în continuare, să fie promovați, iar oamenii care nu merită să fie alungați din sistem. Noi suntem aici ca să îmbunătățim calitatea vieții cetățeanului și vreau ca toată lumea să țină cont de acest lucru.”, a accentuat Prim-ministrul.

Ce urmează să întreprindă autoritățile în următorul an, inclusiv în domeniile justiție, combaterea corupției și mass-media, vedeți în Planul de acţiuni al Guvernului pentru perioada iunie 2019-iunie 2020. Vă invităm să vă expuneți părerea asupra acestui document.

Leave a Reply