Sistem judecătorescUltimele stiri

Paginile web ale unor instanțe judecătorești, mai accesibile pentru cetățeni. Acestea au interfață și funcționalități noi

By 11 aprilie 2019 No Comments

Paginile web ale unor instanțe judecătorești, mai accesibile pentru cetățeni. Acestea au interfață și funcționalități noi

Portalul instanțelor naționale de judecată și paginile web ale celor 15 judecătorii din Republica Moldova vor fi îmbunătățite. Primele pagini web actualizate sunt deja lansate și permit un acces ușor persoanelor cu necesități speciale (de vedere și auz).

Potrivit Ministerului Justiției, administrarea instanţelor judecătoreşti este realizată Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești (AAIJ), care are o nouă pagină web, recent lansată. AAIJ informează că paginile web ale Judecătoriei CimișliaJudecătoriei ComratJudecătoriei CahulCurții de Apel Comrat și Curții de Apel Cahul au fost renovate. Treptat, vor fi lansate noile pagini web ale instanțelor din jurisdicția Curții de Apel Bălți și Curții de Apel Chișinău, iar portalul instanțelor naționale de judecată actualizat – instante.justice.md va conține harta interactivă a instanțelor judecătorești.

Conținutul informațional al paginilor web a fost actualizat în baza recomandărilor acumulate de AAIJ din partea utilizatorilor, reprezentanților Societății Orbilor și reprezentanților societății civile. Interfața nouă a paginilor lansate permite organizarea eficientă a informației despre activitatea instanțelor, pagina web este ușor de utilizat și sporește accesul persoanelor cu necesități speciale (de vedere și auz) la informații juridice. Funcționalitățile noi permit utilizatorilor paginii să adapteze felul în care să fie afișat textul, potrivit propriilor necesități (mărimea și lizibilitatea fontului, contrastul și intensitatea culorilor). De asemenea, noile funcționalități permit audierea informațiilor publicate pe pagină, afișarea numărului de vizualizări și adaptarea conținutului informațional pentru accesarea de pe diverse dispozitive (telefoane mobile, tablete, etc).

Optimizarea paginilor web a instanțelor naționale este realizată în cadrul Programului pentru Justiție Transparentă, derulat cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Leave a Reply