AvocaturăUltimele stiri

O nouă Adunare Generală a Baroului de avocaţi din Circumscripţia Curţii de Apel Chișinău. Ce subiecte se vor discuta

By 6 iunie 2019 2 Comments

O nouă Adunare Generală a Baroului de avocaţi din Circumscripţia Curţii de Apel Chișinău. Ce subiecte se vor discuta

Mâine, 7 iunie 2019, peste 1.500 de avocați sunt așteptați la o nouă Adunare Generală a Baroului de avocați din Circumscripția Curții de Apel Chișinău. Asta după ce, la data de 31 mai 2019, Adunarea Generală nu a fost deliberativă, pentru că nu a întrunit majoritatea membrilor Baroului Chișinău. Decizia decanului Baroului Chișinău poate fi găsită aici.

Astfel, în conformitate cu art. 48 alin. (5) din Legea cu privire la avocatură, în cazul în care numărul legal nu este întrunit, decanul stabilește o nouă adunare generală în cel mult 10 zile. Adunarea generală convocată în aceste condiții este legal constituită cu participarea a cel puțin 1/3 din numărul total al membrilor baroului, adică 524 de avocați.

Conform Ordinii de zi, în cadrul Adunării Generale vor fi discutate aceleași subiecte propuse pentru Adunarea precedentă:

  • Alegerea prezidiului, secretarului adunării și a membrilor comisiei de numărare a voturilor;
  • Alegerea a 2 delegați în Comisia de etică și disciplină a UAM (ca urmare a fuziunii Barourilor Chișinău și Bender);
  • Alegerea a 2 delegați în Comisia de cenzori a UAM (ca urmare a fuziunii Barourilor Chișinău și Bender);
  • Alegerea delegaților Baroului avocaților din circumscripția Curții de Apel Chișinău pentru Congresul avocaților pe perioada anului 2019;
  • Chestiunea cu privire la faptul dacă avocații delegați pentru Congresul avocaților, urmează a fi delegați pentru perioada unui an calendaristic, de la o Adunare general ordinară, până la o altă Adunare generală ordinară, atât pentru Congresul ordinar al avocaților, cât și pentru Congresul/ele extraordinar/e al/ale avocaților;
  • Chestiunea cu privire la aspect de impozitare și de asigurarea medicală și socială a avocaților;
  • Chestiunea cu privire la îngrădirea dreptului avocaților Baroului Chișinău la întrevedere;
  • Chestiunea cu privire la propuneri de completare a legislației, pentru a spori independența profesiei de avocat;
  • Chestiunea cu privire la necesitatea elaborării emblemei Baroului Chișinău.

Adunarea va avea loc în incinta Palatului de Cultură a Feroviarilor și va începe la ora 10:00. Înregistrarea avocaților va începe la ora 09:00.

Conform legislației, adunările generale ordinare ale barourilor se întrunesc anual, fiind convocate de decani. La acestea pot participa apărătorii înscriși în Lista avocaților Baroului, care au achitat contribuțiile prevăzute de lege și nu se află în situații de incompatibilitate. În prezent, 1.522 de avocați, care au dreptul de a exercita profesia în 2019, fac parte din Baroul Chișinău.

2 Comments

Leave a Reply