Procuratură și polițieUltimele stiri

Noul Procuror General și-a ales adjuncții. Cine sunt aceștia

By 6 decembrie 2019 No Comments

Noul Procuror General și-a ales adjuncții. Cine sunt aceștia?

Noul Procuror General, Alexandr Stoianoglo, a propus astăzi Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) cei trei candidați pentru funcția de adjuncți ai Procurorului General. Este vorba de Iurie Perevoznic, Mircea Roșioru și Ruslan Popov. Cei trei candidați urmează să fie aprobați de CSP.

Potrivit www.procuror.magistrat.md, Ruslan Popov activează în organele procuraturii din 1997 și până în prezent, iar Mircea Roșioru deține funcția de adjunct al Procurorului General din 2017. Iurie Perevoznic este avocat de profesie.

Amintim că, anterior, Alexandr Stoianoglo a declarat că „mulți nu vor” să ocupe fotoliile celor trei adjuncți. „Nu își doresc din cauza politizării procesului. Și numirea procurorului general, și tensiunea asupra procuraturii, care a apărut în ultimul timp în spațiul public. Timp de trei luni, toată lumea numai despre asta a vorbit – funcția de procuror general, care este mai mult tehnică, el nu este politician și nu trebuie să intervină în politică, dar lumea e stresată puțin din această cauză”, a afirmat Procuroru General.

Leave a Reply