InițiativeJustiție și dezvoltare economică

Moratoriu repetat privind acordarea cetățeniei Republicii Moldova prin investiție

By 20 februarie 2020 No Comments

Moratoriu repetat privind acordarea cetățeniei Republicii Moldova prin investiție

Ministerul Economiei și Infrastructurii propune pentru consultări publice proiectul despre instituirea moratoriului repetat privind acordarea cetățeniei Republicii Moldova în condițiile art. 17 alin. (11) și (12) din Legea cetățeniei Republicii Moldova. Moratoriul va fi instituit repetat pentru o perioadă de 4 luni, din ziua publicării în Monitorul Oficial.

Principalele prevederi ale proiectului sunt:
– instituirea moratoriului, pentru o perioadă de 4 luni, asupra recepționării cererilor noi de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova în condițiile art.17 alin.(11) și (12) al Legii cetățeniei Republicii Moldova;
– cererile privind dobândirea cetățeniei Republicii Moldova în condițiile articolului 17 alin. (11) și (12) din Legea cetățeniei Republicii Moldova nr.1024/2000, depuse până la data intrării în vigoare a Legii nr.107/2019 pentru instituirea moratoriului privind acordarea cetățeniei Republicii Moldova în condițiile articolului 17 alin. (11) și (12) din Legea cetățeniei Republicii Moldova nr.1024/2000, vor fi examinate în modul stabilit de Guvern;
– termenul contractelor de prestare a serviciilor publice de elaborare, implementare şi promovare internaţională a Programului de dobândire a cetăţeniei prin investiţie pentru Guvernul Republicii Moldova cu agenţii acreditaţi, semnate pentru anul 2019 în condiţiile pct.20 subpct.12) şi pct.23 subpct.22) din Regulamentul cu privire la dobândirea cetăţeniei prin investiţie, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.786/2017, se va prelungi cu o perioadă egală perioadei moratoriului, fără achitarea taxei prevăzute la pct.4 din anexa nr.3 la Hotărârea Guvernului nr.786/2017 pentru lunile respective.

Ca și în cazul moratoriului stabilit anterior, proiectul prevede dreptul Guvernului de a decide privitor la prelungirea moratoriului pentru o perioadă de cel mult 2 luni.

Vă invităm să veniți cu recomandări la proiectul despre instituirea moratoriului repetat privind acordarea cetățeniei Republicii Moldova în condițiile art. 17 alin. (11) și (12) din Legea cetățeniei Republicii Moldova.

Leave a Reply