Procuratură și polițieUltimele stiri

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi: Lista candidaților preselectați pentru funcția de Procuror General către CSP

By 18 noiembrie 2019 No Comments

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi: Lista candidaților preselectați pentru funcția de Procuror General către CSP

Noul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, a anunțat că va transmite lista candidaților preselectați pentru funcția de Procuror General către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP). Anunțul a fost fpcut astăzi, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit lui Fadei Nagacevschi, nu a fost emisă nici o decizie de anulare a concursului candidaților preselectați pentru funcția de Procuror General, iar Olesea Stamate ar fi încălcat legea prin faptul că nu a transmis lista candidaților către CSP. „Legea mă obligă să recunosc rezultatele comisiei de experți și să transmit candidaturile la Consiliul Superior al Procurorilor și cred că o voi face astăzi pe parcursul zilei”, a declarat ministrul Justiției.

Amintim că, acum două săptămâni, fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, a anunțat că va anula rezultatele concursului pentru funcția de Procuror General. „În calitate de ministru al justiției, nu pot promova lista candidaților preselectați pentru funcția de procuror general”, a declarat Olesea Stamate, într-un briefing de presă susținut pe 6 octombrie.

Leave a Reply