InițiativeJustiție și dezvoltare economică

Ministerul Justiției inițiază procesul de elaborare a proiectului de modificare a Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar

By 13 iulie 2020 No Comments

Ministerul Justiției inițiază procesul de elaborare a proiectului de modificare a Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar

Ministerul Justiției anunță inițierea procesului de elaborare a proiectului Hotărîrii Guvernului privind aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Legii nr. 270/2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

De asemenea, persoanele interesate sunt rugate să expedieze Analiza Impactului de fundamentare a proiectului Hotărîrii Guvernului privind aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Legii nr. 270/2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

Potrivit autorilor, problema care urmează a fi soluționată este consolidarea statutului personalului din organele de probațiune și aducerea în concordanță a unor prevederi din legislația națională în conformitate cu recomandările Consiliului Europei.

Mai mult, „drept obiective se propun:
– aducerea în concordanță a legislației naționale cu recomandările internaționale în domeniul probațiunii;
– consolidarea statutului organelor de probațiune;
– asigurarea unui sistem de salarizare echitabil a personalului de probațiune”.

Proiectul preliminar, poate fi consultat aici.

Vă invităm să veniți cu propuneri.

Leave a Reply