Anticorupție și integritateUltimele stiri

Ministerul Justiției a organizat consultări publice privind crearea instanțelor anticorupție

By 3 iulie 2020 No Comments

Ministerul Justiției a organizat consultări publice privind crearea instanțelor anticorupție

Ministerul Justiției a organizat astăzi consultări publice privind crearea instanței anticorupție sau a completelor de judecată anticorupție.
În cadrul acestor consultări au participat reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii, Consiliului Superior al Procurorilor, Procuraturii Generale, Procuraturii Anticorupție, Institutului pentru Politici și Reforme Europene, Centrului de Resurse Juridice din Moldova, având în calitate de observatori reprezentantul Ambasadei SUA în Republica Moldova.
Aceste consultări publice au fost axate în special pe aspecte ce țin de oportunitatea și necesitatea creării unei asemenea instanțe specializate, precum și activitatea propriu-zisă pe care o va desfășura.
De asemenea, au fost abordate și aspecte ce țin de crearea completelor de judecată prin prisma specializării judecătorilor instanțelor de judecată. Participanții au agreat colaborarea în comun întru efectuarea unei analize statistice și factologice și identificarea celei mai eficiente soluții pentru examinarea cauzelor de corupție și infracțiunilor conexe.
Ministerul Justiției își exprimă gratitudinea, tuturor părților implicate, pentru interesul și participarea activă în cadrul acestor consultări publice.

Leave a Reply