InițiativeJustiție și dezvoltare economică

Mediul de afaceri îngrijorat de modificarea unui articol din Codul muncii. Patronatele cer moratoriu

By 8 ianuarie 2019 No Comments

Mediul de afaceri îngrijorat de modificarea unui articol din Codul muncii. Patronatele cer moratoriu

Recentele modificări operate la art. 111 al Codului muncii, intrate în vigoare din 01 decembrie 2018, au creat nemulțumiri în rândul reprezentanţilor mediului de afaceri.

Aceștia susțin că sunt nevoiți să achite suplimentar persoanelor angajate prin acord cu salariu lunar toate zilele de odihnă nelucrătoare prevăzute la art. 111 al Codului muncii, ceea ce pune presiune asupra situaţiei financiare în valoare de jumătate de salariu lunar neprevăzut iniţial. În mod special, nemulţumirile cresc în cazul întreprinderilor cu mulţi angajaţi, în mare parte investitori străini.

Potrivit reprezentanților Confederației Naționale a Patronatului din Moldova (CNPM), modificările au fost promovate de Ministerul finanţelor (MF) ca parte integrantă a procesului de implementare a sistemului unitar de salarizare în sectorul bugetar. „Totuşi, nu înţelegem de ce implementarea noului sistem de salarizare în sectorul bugetar a adus impact sistemului din sectorul real al economiei, cât şi dificultăţi în activitatea întreprinderilor”, susțin patronatele.

De asemenea, CNPM afirmă că modificarea operată la art. 111 al Codului muncii nu a fost consultată cu partenerii sociali (patronate, sindicate). Astfel, patronatele cer ca să fie introdus moratoriu la aplicarea modificărilor art.111 din Codul muncii, până la redresarea situaţiei, sau să fie modificat art. 111 alin. (1) din Codul munci prin asumare de răspundere de către Guvern, pentru a scuti antreprenorii de presiuni suplimentare.

Prevederi similare au existat în Codul muncii şi contribuabilii indiferent de tipul de proprietate au achitat suplimentar ziua de sărbătoare nelucrătoare angajaţilor cu salarii lunare. Aceste prevederi au fost modificate ulterior deoarece discriminau celelalte categorii de salariaţi (remuneraţi în acord sau pe unitate de timp – oră sau zi).

Vă invităm să veniți cu propuneri și sugestii pentru îmbunătățirea art.111 din Codul muncii.

Leave a Reply