InițiativeJustiție și dezvoltare economică

Mai multă transparență în utilizarea banilor publici. Ce propun autoritățile

By 11 octombrie 2019 No Comments

Mai multă transparență în utilizarea banilor publici. Ce propun autoritățile

Autoritățile administrației publice, în funcție de specificul activității acestora, vor fi obligate să publice pe pagina web oficială datele/informația privind devizul de cheltuieli pentru evenimentele publice organizate, a căror valoare depășește suma de 50 de mii lei. În acest sens, Cancelaria de Stat a elaborat un proiect de modificare a Regulamentului cu privire la paginile oficiale ale autorităților administrației publice în rețeaua internet.

De asemenea, se recomandă autorităților publice locale să plaseze în meniurile de nivelul unu ale paginilor web oficiale informația privind adresa URL (link) a Registrului de stat ale actelor locale.

Mai mult, pe paginile web oficiale vor fi plasate (în mod obligatoriu) rapoartele trimestriale și anuale privind devizul și sursele de finanțare a cheltuielilor pentru vizitele oficiale/deplasările de serviciu în străinătate ale conducătorilor, funcționarilor și delegațiilor oficiale ale autorităților/instituțiilor publice.

Se mai propune ca prevederile Regulamentului cu privire la paginile oficiale ale autorităților administrației publice în rețeaua internet să se aplice, în mod corespunzător, și instituțiilor publice fondatori ale căror sunt autoritățile administrației publice centrale.

Vă invităm să veniți cu propuneri și recomandări la proiectul de modificare a Regulamentului. Ulterior, documentul va fi examinat în ședință de Guvern.

Leave a Reply