Sistem judecătorescUltimele stiri

Magistrații și membrii CSM, instruiți cum să comunice cu presa și să aplice Codul de etică și conduită profesională a judecătorilor

By 5 aprilie 2019 No Comments

Magistrații și membrii CSM, instruiți cum să comunice cu presa și să aplice Codul de etică și conduită profesională a judecătorilor

Mai mulți judecători, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), membri ai Comisiei de Etică şi conduită profesională a judecătorilor, inspectori-judecători ai Inspecției Judiciare, reprezentanți ai secretariatului au fost instruiți cum să aplice Codul de etică și conduită profesională a judecătorilor. Scopul instruirilor este sporirea încrederii publicului în sistemul judecătoresc.

Astfel, participanții au examinat aprofundat și interactiv prevederile Codului de etică în scopul asigurării excelenței judiciare și sporirii încrederii publicului în sistemul judecătoresc, prin prezentarea situațiilor ce abordează probleme de etică și cu care judecătorii se confruntă în fiecare zi. De asemenea, s-a discutat și despre comunicarea ex-parte, relațiile cu presa, utilizarea rețelelor de socializare, antreprenoriatul.

Instruirile pentru judecători sunt organizate cu susținerea Programului USAID pentru Justiție Transparentă. Totodată, participanții vor fi instruiţi cum să faciliteze, ulterior, instruirile asemănătoare pentru toți judecătorii din Republica Moldova. Un atelier asemănător este organizat și astăzi, 5 aprilie.

Programul pentru Justiție Transparentă utilizează tehnologii moderne pentru a mări eficiența, transparența și responsabilizarea sectorului justiției, oferind un acces mai bun cetățenilor și sporind încrederea publicului în sistemul judiciar.

Leave a Reply