Idei

Invitație de participare la Academia de Liderism pentru Tinerele Apărătoare ale Drepturilor Omului

By 22 ianuarie 2019 No Comments

Invitație de participare la Academia de Liderism pentru Tinerele Apărătoare ale Drepturilor Omului

Versiunea in limba rusa e aici: https://egalitatedegen.md/academia-de-liderism-runda-2-anunt-prelungit/

DESPRE NOI

IREX Europa, o organizație civilă din Franța, și partenerul național al Fondului Femeilor din Ucraina implementează o inițiativă care vizează sprijinirea și consolidarea competențelor de leadership ale femeilor tinere care promovează drepturile femeilor. Această inițiativă va dura 2 ani, cu participarea a 5 țări din regiune și cu sprijinul Uniunii Europene.

Ca parte a inițiativei în curs de desfășurare, vă invităm să participați la Academia de Liderism pentru Tinerele Apărătoare ale Drepturilor Omului care își îndrumă activitățile în vederea protejării drepturilor femeilor și fetelor.

DESPRE OPORTUNITATE

Conducerea Academiei de Liderism pentru Tinerele Apărătoare ale Drepturilor Omului două cicluri de 3 zile, la fiecare dintre acestea vor participa 30 de persoane (numărul total de participanți la ambele cicluri – până la 60 de persoane). Academia va include sesiuni de instruire, mentorat și implicarea individuală a participantelor. Scopul Academiei este de a spori vizibilitatea și participarea tinerelor activiste pentru drepturile omului în viața publică a țării. În cursul Academiei participantele vor fi în măsură să aprofundeze cunoștințele lor în domeniul drepturilor omului, politica de gen, egalitatea de gen și discriminarea de gen, afla mai multe despre strategiile de comunicare și lucrul cu mass-media, premizele pentru campanii de promovare de succes, scrierea propunerilor de proiecte, să înțeleagă mecanismele de influență asupra procesului decizional și cooperarea cu agențiile guvernamentale, precum și au posibilitatea de a se întâlni cu lidere și activiste care împărtășesc poveștile lor de succes și exemple de advocacy eficiente de succes campaniile pentru femei și fete.

Al 2-lea ciclu al Academiei de Liderism Tinerele Apărătoare ale Drepturilor Omului va avea loc în perioada 25 februarie -27 februarie 2019 la Chișinău, cu un număr maxim de 30 de persoane.

Mai multe participante active, motivate, ambițioase ai Academiei vor fi invitați să participe la Academia Regională, care va avea loc la Chișinău, în primăvara/vara anului 2019. La Academia Regională vor participa tinere apărătoare ale drepturilor omului din 5 țări – Belarus, Georgia, Moldova, Rusia și Ucraina, care vor avea ocazia să împărtășească între ei experiențele, ideile și cele mai bune practici.

Pentru activistele care participă la Academia de Liderism, va fi oferită o oportunitate de a participa la concursul pentru granturi mici și de a primi finanțare pe bază de concurs pentru a implementa un proiect de utilizare în practică a competențelor dobândite în cadrul Academiei.

DESPRE DVSTRĂ

Invităm persoanele să depună pentru participarea la concurs care:

se identifică ca femei, inclusiv femei trans-feminine, genderqueer și persoane care nu sunt binare, care se identifică mai mult cu femeile
apără drepturile omului/drepturilor femeilor
vârsta între 18 și 35 de ani, cu experiență într-o mișcare a drepturilor omului de cel mult 2 ani
au potențialul de a deveni lideră sau de a susține ferm drepturile femeilor în comunitatea sau organizația lor.
Încurajăm să participe la Academie activistele LGBTI, reprezentantele minorităților etnice, femeile cu dizabilități și femeile HIV pozitive.

Participarea la Academie este gratuită, participantele selectate vor primi tot ce este necesar în timpul evenimentelor.

Pentru a participa la concurs, vă rugăm să completați formularul de cerere la linkul https://ukr.wf/moldova (copiati linkul in fereastra noua) sau să trimiteți formularul completat prin e-mail la o.bitca@uwf.org.ua până la data de 31 ianuarie 2019.

Pentru informații suplimentare despre concurs, vă rugăm să sunați la (3736) 10 84 908.

IMPORTANT

Echipa proiectului va asigura la maximum o comunicare sigură cu participantele.

Leave a Reply