Idei

INVENTO susține campania #RedMyLips

INVENTO susține campania #RedMyLips

Mai multe detalii: poze, video ale campaniei le găsiți pe pagina: https://www.facebook.com/Action4Justice/

Ești OK? Te simți bine? Este cineva căruia i-aș putea telefona?

Eu nu voi tăcea, voi vorbi alături de campania Red My Lips, care se organizează la nivel mondial anual, în luna aprilie (Sexual Assault Awareness Month) și este menită să sporească vizibilitatea și conștientizarea fenomenului de violență sexuală față de femei și violență domestică.
Scopul campaniei este de a sensibiliza, sprijini și solidariza societatea cu victimele violenței sexuale și violenței domestice, și să lupte împotriva miturilor și stereotipurilor despre viol și blamarea victimelor.

Ne tot convingem că violul se întâmplă numai cu “acele fete” care “nu sunt atente”, “dau semnale mixte” sau “se regăsesc într-o situație proastă”. Și alegem să credem că bărbații și băieții sunt rareori, dacă vreodată, victimizați. Această tendință de a blama și judeca supraviețuitorii care vorbesc despre situația retrăită nu face decât să îi pe alții că fac bine să păstreze tăcerea, dând celor care comit aceste crime undă verde pentru a continua să o facă fără consecințe. În plus, în mod frecvent înțelegem greșit violul și agresiunea sexuală ca fiind ceva provocat de atracția sau dorința sexuală incontrolabilă, în loc de ceea ce este cu adevărat: un act de dominare, abuz și violență.

Red My Lips combină un mesaj lansat de “Slutwalks” cu formatul campaniei ”Movember” pentru a promova ideea că violența sexuală nu este cauzată de vestimentație, machiaj aprins sau “atunci când îți lași garda jos”. Este cauzată de decizia unei persoane de a abuza fizic și psihologic pe altcineva. Or până în momentul în care vom recunoaște și vom aborda această realitate, pandemia mondială a violenței sexuale va continua.

În anul 2019, A.O. ”Acțiune pentru Justiție” și-a asumat inițiativa să desfășoare la nivel local această campanie, cu scopul de a sensibiliza, sprijini și solidariza societatea cu victimele violenței sexuale și violenței domestice, și să lupte împotriva miturilor și stereotipurilor despre viol și blamarea victimelor.

*Slutwalks – https://www.facebook.com/SlutWalk/ /
**Movember – https://movember.com/

#RedMyLips #RedMyLipsMD #OnlyYesMeansYes #A4J #ActiunePentruJustitie #ActionForJustice #INVENTO

________
Partenerii noștri: Kreyon și VOLT cinematography pentru ajutor.
________
Campaniei Red My Lips, s-au alăturat deja A.O. INVENTO https://www.facebook.com/invento.md/ și Institutul Național al Justiție (INJ) https://www.facebook.com/INJmd/

Leave a Reply