Întrevederea dintre Ministrul Justiției și Șefa Misiunii OSCE/ODIHR  în Republica Moldova

Astăzi, 27 octombrie 2020, a avut loc întrevederea dintre Ministrul Justiției, Fadei NAGACEVSCHI și Șefa Misiunii OSCE/ODIHR în Republica Moldova, Corien JONKER, precum și expertul juridic Enira BRONITSKAYA.

În cadrul ședinței, Ministrul Justiției a efectuat o prezentare a activității Ministerului Justiției, provocările cu care se confruntă în perioada de pandemie, precum și a menționat despre importanța promovării reformei justiției, mai cu seamă cea constituțională, consolidarea instituțională a sistemului judiciar din Republica Moldova, întru creșterea credibilității cetățenilor în înfăptuirea calitativă a actului de justiție.

Totodată, părțile au discutat aspecte ce țin de activitatea și procesul  electoral din Republica Moldova, inclusiv și necesitatea asigurării unei bune desfășurări a alegerilor prezidențiale 2020, corecte, transparente și obiective.

Spre final, părțile au convenit la menținerea unei colaborări pe viitor, în scopul dezvoltării și promovării unei culturi democratice electorale în Republica Moldova.

Leave a Reply