Anticorupție și integritateZiarul de Gardă

Înstrăinarea „bunurilor de milioane”, în vizorul unei comisii de anchetă

By 19 decembrie 2019 No Comments

Înstrăinarea „bunurilor de milioane”, în vizorul unei comisii de anchetă

Comisia juridică, numiri și imunități va propune în plenul Parlamentului crearea Comisiei de anchetă pentru elucidarea înstrăinării patrimoniului sindicatelor.

Conform proiectului înaintat de către unii deputați din fracțiunile PAS și Platforma DA, comisia va fi compusă din cinci membri, un secretar și un președinta și „va antrena în activitatea sa toate autoritățile statului responsabile, va audia părțile și persoanele implicate și va prezenta Parlamentului, în termen de 60 de zile, raportul cu privire la elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind procesul de înstrăinare a patrimoniului sindicatelor”, scrie ZdG.

„După destrămarea URSS, Republica Moldova a moștenit o avere impresionantă, estimată la peste 200 de milioane de dolari. Acest patrimoniu imens moștenit de la organizația sindicală unională includea imobile, stațiuni turistice, sanatorii, baze sportive, campinguri și tabere de odihnă”, este menționat în nota informativă.

Autorii adaugă că, în ultimii 20 de ani, în investigații jurnalistice au fost prezentate acte și modalități prin care au fost înstrăinate „bunuri de milioane din patrimoniul Sindicatelor Republicii Moldova, prin intermediul liderilor sindicali”.

Ei susțin că „din cele peste 100 de bunuri ale Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova au rămas doar câteva”, fiind vândute hotelurile „Turist”, „Cosmos”, pensiunea „Flora”, centrul de reabilitare pentru copii „Constructorul” de la Condrița.

Leave a Reply