Procuratură și polițieSistem judecătorescUltimele stiri

Încep examenele de admitere la INJ, pentru cei care-și doresc să devină judecători sau procurori. Câte persoane s-au înscris în concurs

By 2 septembrie 2019 No Comments

Încep examenele de admitere la INJ, pentru cei care-și doresc să devină judecători sau procurori. Câte persoane s-au înscris în concurs

Începând cu 2 septembrie 2019, timp de trei zile, va avea loc prima probă a examenului de admitere la Institutul Național al Justiției (INJ) – testul psihologic eliminator. Vor urma apoi testul grilă și și proba orală.

În acest an, la examenul pentru admiterea la instruirea inițială a potențialilor judecători și procurori, și-au depus dosarele 119 persoane. Mai exact, 72 de candidați vor să devină procurori, iar 47 – judecători. În total, la concurs au fost scoase câte 20 de locuri pentru instruirea potențialilor judecători și procurori.

Informația privind repartizarea concurenților în grupe și orarul desfășurării primei probe (testul psihologic) poate fi accesată aici.

Amintim că, în perioada 1 iulie – 23 august 2019, la Institutul Național al Justiției s-a desfășurat înscrierea la concursul de admitere pentru cursurile de formare inițială a candidaților la funcții de judecător și de procuror.

Depunerea dosarelor a avut loc în mod electronic, iar, potrivit Comisiei pentru organizarea și desfășurarea concursului de admitere, în cursă s-au înscris 119 concurenți care întrunesc condițiile de participare. Astfel, au fost acceptate 48 de dosare ale potențialilor candidați la funcția de judecător și 71 de dosare ale doritorilor de a deveni candidați la funcția de procuror.

Leave a Reply