Justiție și dezvoltare economicăUltimele stiri

În contextul virusului Covid-19, cetățenii pot raporta încălcările drepturilor omului la Centrul de criză pentru drepturile omului

By 8 aprilie 2020 One Comment

În contextul virusului Covid-19, cetățenii pot raporta încălcările drepturilor omului la Centrul de criză pentru drepturile omului

Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova (IDOM) a lansat Centrul de criză pentru drepturile omului în contextul viruslui Covid-19, având drept scop respectarea drepturilor omului în timpul situației excepționale declarate. Aici, cetățenii pot raporta toate încălcările drepturilor omului pe perioada stării de urgență.

Centrul de criză are menirea de a consulta plângerile recepționate prin intermediul apelurilor telefonice, emailurilor sau adresărilor de pe pagina oficială de Facebook a IDOM parvenite de la oricare persoană care se consideră victimă de drepturile omului. Astfel, avocații IDOM vor consulta si vor prelua gratis, spre examinare, cazuri grave de violări ale drepturilor omului.

În acest context, experții IDOM vor efectua o analiză a actiunilor și inacțiunilor statului în domeniul respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Cetățenii pot lua legătura cu experții IDOM la numerele de tel. fix: + (373) 22 838 408; + (373) 22 838 409. tel. mobil: + (373) 799 11 215; + (373) 794 78 260 sau la adresa de e-mail: info@idom.md.

Leave a Reply