Justiție și dezvoltare economicăUltimele stiri

Impozitarea domeniului avocaturii, discutată în cadrul unei ședințe la Ministerul Finanțelor

By 27 februarie 2020 No Comments

Impozitarea domeniului avocaturii, discutată în cadrul unei ședințe la Ministerul Finanțelor

Membrii Grupului de lucru responsabil de examinarea propunerilor în domeniul politicii fiscale au avut o ședință cu președintele Uniunii Avocaților din Moldova, Emanoil Ploșniță, și reprezentanții a două firme de avocatură. Discuțiile au vizat subiectul impozitării profesiilor juridice.

Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Dorel Noroc, a menționat că „este necesar să avem o abordare complexă privind impozitarea profesiilor din domeniul justiției, atât în ceea ce privește impozitul pe venit, cât și contribuțiile sociale și medicale. Vom oferi în viitor profesiilor juridice o asigurare socială direct proporțională cu mărimea contribuțiilor sociale plătite”.

La rândul său, președintele Uniunii Avocaților din Moldova, Emanoil Ploșniță, a solicitat examinarea posibilității diminuării impozitului în domeniul avocaturii, în contextul în care cota impozitului pe venit a fost redusă la 12 la sută. Totodată, președintele UAM a informat despre inițierea unui studiu privind identificarea unui regim fiscal și social optim pentru profesiile juridice.

Leave a Reply