Idei

Implică-te și tu în reforma justiției

By 19 ianuarie 2019 No Comments

Ce reprezintă pentru Dvs. o instanţă de judecată independentă şi imparţială? Cum poate o persoană care îşi apără drepturile în instanţă să beneficieze în termen rezonabil de asistenţă juridică şi să fie sigură că hotărârea emisă în privința sa va fi executată? Poate fi procesul judiciar cu adevărat obiectiv? Cum e să fim siguri de integritatea şi imparţialitatea judecătorului?

Aceste întrebări sunt direct legate de reforma sectorului justiției – una dintre prioritățile procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, proces care ar trebui să fie deschis şi transparent. Obiectivul general al reformelor actuale din sectorul justiţiei este edificarea unui sistem accesibil, eficient, independent, transparent, profesionist şi responsabil faţă de societate, care să corespundă standardelor europene, să asigure supremaţia legii şi respectarea drepturilor omului şi să contribuie la asigurarea încrederii oamenilor în actul de justiţie.

Această platformă reprezintă o oportunitate pentru fiecare să participe la discutarea problemelor-cheie din sector și să propună idei pentru soluționarea lor. Toate ideile, soluţiile, propunerile vor fi monitorizate și luate în considerare de către autoritățile implicate în procesul de reformă.

Leave a Reply