Justiție și dezvoltare economicăUltimele stiri

Igor Dodon l-a desemnat pe unul dintre consilierii săi la funcția de Prim-ministru. Despre cine este vorba

By 14 noiembrie 2019 No Comments

Igor Dodon l-a desemnat pe unul dintre consilierii săi la funcția de Prim-ministru. Despre cine este vorba

Fostul ministru al Finanțelor în Guvernul Filip, în prezent consilier al președintelui țării, Ion Chicu, a fost propus pentru funcția de Prim-ministru. Igor Dodon a semnat miercuri seara două decrete, unul privind demisia Guvernului Sandu, iar altul, privind desemnarea candidaturii lui Ion Chicu.
„Am decis să înaintez Parlamentului propunerea mea pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Menționez că înainte de briefing am semnat decretul privind desemnarea candidatului, domnului Ion Chicu, pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Candidatura pe care o înaintez pentru funcția de prim-ministru este una acceptabilă pentru toți deputații din Parlament, este un profesionist de carieră și un om cu o experiență bogată în politici economice și sociale, capabil să asigure o viață mai bună pentru cetățeni. În mod special, am optat pentru un asemenea profesionist pentru a spori șansele acestuia și a guvernului propus să obțină majoritatea voturilor deputaților și să demareze cât mai urgent activitatea”, a afirmat Igor Dodon.
Conform legislației, Ion Chicu are la dispoziție 15 zile pentru a-și prezenta echipa și programul. „În cazul în care prim-ministru propus de mine nu va acumula majoritatea voturilor, cel mai probabil, se va ajunge la alegeri anticipate, iar cei care au provocat această criză și o mențin în continuare, urmează să răspundă în fața cetățenilor pentru banii care vor fi cheltuiți, dar și pentru haosul pe care l-au generat în țară”, a mai menționat șeful statului. 

Leave a Reply