InițiativeJustiție și dezvoltare economică

Guvernul va examina astăzi rectificarea bugetului de stat. Ce modificări vor fi operate

By 17 aprilie 2020 No Comments

Guvernul va examina astăzi rectificarea bugetului de stat. Ce modificări vor fi operate

Cabinetul de miniștri se întrunește în ședință astăzi, 17 aprilie, pentru a rectifica bugetul de stat. Conform modificărilor anunțate, Guvernul urmează să aloce resurse financiare suplimentare pe câteva direcții prioritare, și anume:

  • Guvernul ar urma să aloce 1,4 miliarde de lei pentru sistemul medical, surse care provin, inclusiv, din creditele externe;
  • Pentru Fondul Asigurărilor Sociale de Stat se vor aloca 1,06 miliarde de lei, inclusiv 180 de milioane pentru ajutoarele de șomaj, promise de autorități;
  • Alte 2,1 miliarde de lei for fi redirecționate pentru domeniul economic, inclusiv 1,3 miliarde de lei destinate subvenționării agenților economici pentru impozitele aferente plăților salariale.
  • Un alt miliard de lei va merge pentru reparația drumurilor în localități. Premierul a subliniat că acești bani vin din împrumuturi și nu pot avea o altă destinație.

După aprobarea de către Guvern, rectificările la buget trebuie să fie votate și de către deputații din Parlament.

Vă invităm să examinați proiectul de lege privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2020 și să veniți cu propuneri și recomandări.

Leave a Reply