Anticorupție și integritateUltimele stiri

Guvernul va decide mâine cine va fi membru în Colegiul Centrului Național Anticorupție

By 3 septembrie 2019 No Comments

Guvernul va decide mâine cine va fi membru în Colegiul Centrului Național Anticorupție

Cabinetul de miniștri va decide, în ședința de mâine, cine va reprezenta Guvernul în Colegiul Centrului Național Anticorupție (CNA).

În funcția respectivă ar urma să fie numită secretara de stat al Ministerului Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, avocată de profesie.

Potrivit legii cu privire la CNA, conducerea colegială a CNA este exercitată de Colegiul Centrului, din componența căruia fac parte: directorul, adjuncții lui, șefii subdiviziunilor, procurorul anticorupție, președintele CNI, un reprezentant al Comisiei parlamentare de profil, un reprezentant al Consiliului Civil, un reprezentant al societății civile, dar și un reprezentant al Guvernului.

Autorii susțin că, „pornind de la faptul că domeniul anticorupție și integritate este prerogativa Ministerului Justiției, calitatea de membru din partea Guvernului în Colegiul CNA revine reprezentantului Ministerului Justiției”.

Hotărârea ce va fi examinată mâine de Guvern a fost elaborată după ce pe agenda unei ședințe a Guvernului din luna iulie figura un proiect cu privire la numirea ministrei Olesea Stamate în calitate de membru al Colegiului CNA.

Leave a Reply