Justiție și dezvoltare economicăUltimele stiri

Guvernul nu susține reducerea numărului de deputați în Parlament

By 24 iulie 2019 No Comments

Guvernul nu susține reducerea numărului de deputați în Parlament

Cabinetul de miniștri va aviza negativ, la următoarea ședință, proiectul de lege cu privire la modificarea Constituției Republicii Moldova privind reducerea numărului de deputați în Parlament.

„În opinia Guvernului, propunerea legislativă vizând reducerea numărului de deputați de la 101 la 61 deputați, prin modificarea Constituției Republicii Moldova, nu este judicioasă având în vedere că nota informativă nu conține informații în privința aspectelor care ar justifica necesarul de 61 de deputați. În legătură cu propunerile legislative care vizează reducerea numărului de deputați, este necesar a analiza  dacă prin aplicarea acestora se va asigura eficientizarea activității Parlamentului, funcționalitatea organelor sale de lucru și ale serviciilor proprii ale acestora”, se menționează în nota informativă.

De asemenea, se menționează că la la stabilirea numărului actual de parlamentari s-a ținut cont de factori precum mărimea statului, numărul populației, forma de guvernământ, structura de stat, numărul de unități administrativ-teritoriale și de statele cu populații similare.

Amintim că, la 24 februarie 2019, a avut loc referendumul republican consultativ privind micșorarea numărului de deputați în Parlament, iar rezultatele acestuia au fost validate.

 

Leave a Reply