Procuratură și polițieUltimele stiri

Funcții vacante în Procuratură. Unde se caută procurori

By 12 iulie 2019 No Comments

Funcții vacante în Procuratură. Unde se caută procurori

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a anunțat mai multe funcții vacante de procuror.

Astfel, pentru funcția vacantă de procuror în Procuratura Anticorupție vor concura procurorii înscriși la data de 3 iulie 2019, inclusiv, în Registrul candidaţilor pentru suplinirea funcţiilor vacante, Lista procurorilor care solicită promovarea în funcţia de procuror în Procuratura specializată sau Procuratură.

Pentru cele două funcții de procuror în Procuratura municipiului Chișinău, pentru funcțiile de procuror în Procuratura municipiului Bender (1 unitate) și Procuratura raionului Orhei (1 unitate) vor concura procurorii înscriși la data de 3 iulie 2019, inclusiv, în Registrul candidaţilor pentru suplinirea funcţiilor vacante, Lista procurorilor care solicită transferul la o altă procuratură.

Conform anunțului, candidații vor depune la Aparatul Consiliului Superior al Procurorilor cereri, până pe data 2 august 2019, prin care vor solicita aprecierea de către Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor, cu indicarea concretă a funcției pentru care candidează.

De asemenea, CSP a anunțat că, persoanele care nu au absolvit cursurile de formare iniţială a candidaţilor la funcţiile de judecător sau de procuror din cadrul Institutului Naţional al Justiţiei şi au vechimea în muncă prevăzută la alin.(2), art. 6 din Legea cu privire la statutul judecătorului şi alin.(3), art.20 din Legea cu privire la Procuratură pot candida la funcţia de judecător sau de procuror cu condiţia susţinerii unui examen în faţa Comisiei de absolvire a Institutului Naţional al Justiţiei.

Examenul pentru persoanele care candidează la funcţia de judecător sau de procuror în temeiul vechimii în muncă se organizează de Institut și se desfășoară concomitent cu examenul de absolvire a cursurilor de formare iniţială de către audienții Institutului, care-l susțin în fața aceleiași Comisii pentru examenele de absolvire.

Solicitanții urmează să adreseze cereri către Consiliul Superior al Procurorilor privind remiterea materialelor pentru susţinerea examenului în fața Comisiei pentru examenele de absolvire a Institutului Naţional al Justiţiei până la data de 1 august 2019. În baza hotărârii respective emise de către CSP, solicitanții pot participa doar în sesiunea următoare a examenului în temeiul vechimii în muncă (februarie-aprilie a anului următor).

Astfel, data de 1 august 2019 este termenul limită de depunere a cererilor de către candidaţii la funcţiile vacante de procuror în temeiul vechimii în muncă.

Leave a Reply