Justiție și dezvoltare economicăUltimele stiri

Focar de Covid-19 la Asociația Penitenciarelor. Mai mulți angajați din conducerea instituției ar fi infectați

By 29 aprilie 2020 No Comments

Focar de Covid-19 la Asociația Penitenciarelor. Mai mulți angajați din conducerea instituției ar fi infectați

Un nou focat de infecți cu COVID-19 este la Asociației Națională a Penitenciarelor, unde mai mulți angajați au fost testați pozitiv. Surse din  ANP spun că ar fi fost confirmate 7 persoane, dar presupun că în realitate numărul celor infectați ar fi mai mare. Conducerea instituției afirmă că e vorba de patru persoane infectate cu noul coronavirus.  

Solicitat de reporterii Anticorupție.md, Vladimir Cojocaru, directorul interimar al ANP, a comunicat că până acum au fost confirmați pozitiv cu coronavirus de tip nou patru angajați. „Este adevărat că primul infectat din cadul ANP este șeful unei secții. Au fost testați mai mulți angajați, iar testele s-au dovedit a fi negative”, a spus șeful de la ANP.

Cojocaru a mai precizat că ANP lucrează acum într-un regim special: „Nu suntem în carantină. Însă am dispus ca toți angajații care pot să-și facă lucrul de la distanță, să stea acasă”.

Directorul ANP a precizat că nu au fost depistate Cazuri de contaminare cu Covid-19 în rândurile deținuților. ”De la declanșarea epidemiei au fost depistați doi angajați din penitenciare. Însă aceștea erau din pază și nu aveau contact direct cu condamnații”, a precizat Cojocaru.

Leave a Reply