Sistem judecătorescUltimele stiri

e-Dosar judiciar a fost lansat pentru exploatare experimentală

By 2 aprilie 2019 No Comments

e-Dosar judiciar a fost lansat pentru exploatare experimentală

Începând cu 1 aprilie, în Judecătoria Cahul și Curtea de Apel Cahul are loc exploatarea experimentală a sub-sistemului informațional e-Dosar judiciar, adaptat la noua versiune a Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD).

Pilotarea sistemului e-Dosar judiciar a avut loc în Judecătoria Chișinău pe parcursul anului 2018. Concomitent, în 2018 – 2019, acest sistem a fost ajustat la cerinţele tehnice ale noii versiuni a PIGD-ului, ce se află actualmente în proces de exploatare experimentală în cîteva instanţe judecătoreşti, printre care și Judecătoria Cahul, Curtea de Apel Cahul. Din acest considerent și datorită implicării active a  avocaţilor Baroului Cahul, s-a decis ca în aceste 2 instanțe să fie lansată exploatarea experimentală a sistemului e-Dosar judiciar.

În acest scop, în perioada 25-26 martie 2019 au avut loc instruiri pentru avocați și executori judecătoreşti care vor participa în procesul testării, organizate de Ministerul Justiției prin intermediul Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești.

Reamintim că, sistemul informațional e-Dosar judiciar permite formarea și administrarea dosarului electronic cu accesul securizat al părților, depunerea electronică a cererilor de chemare în judecată, semnarea electronică a actelor, prezentarea probelor, distribuirea materialelor anexate la dosar, citarea electronică a părților, coordonarea agendei ședințelor de judecată cu participanții la proces, efectuarea electronică a plății taxei de stat și altele.

Leave a Reply