Procuratură și polițieUltimele stiri

„Dosarul fraudei bancare”: procurorii au ridicat o serie de acte relevante de la sediul Băncii Naționale

By 30 aprilie 2020 No Comments

„Dosarul fraudei bancare”: procurorii au ridicat o serie de acte relevante de la sediul Băncii Naționale

Procuratura Anticorupție continuă acțiunile de urmărire penală în contextul investigării dosarului privind frauda bancară. Procurorii anticorupție au efectuat percheziții la sediul Băncii Naționale a Moldovei, fiind ridicate o serie de acte relevante pentru investigarea cazului.
Amintim că, la începutul lunii martie, pe acest caz au fost reținute, iar ulterior puse sub învinuire 6 persoane – foști și actuali factori de decizie din cadrul Băncii Naționale a Moldovei. În concret, este vorba despre un fost Guvernator BNM, un fost viceguvernator, doi actuali viceguvernatori, un șef de direcție și un șef de departament din cadrul BNM.
În prezent, unul dintre actualii viceguvernatori ai BNM are interdicția de a părăsi localitatea, după ce a conlucrat cu ancheta, făcând declarații pe dosar. Ceilalți cinci învinuiți sunt cercetați în stare de arest la domiciliu. Ei sunt învinuiți de participare la escrocherie și spălare de bani, în proporții deosebit de mari.
Procuratura menționează că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței. Procurorii preconizează și alte acțiuni de urmărire penală care vor viza și alte persoane publice și cu funcții de demnitate publică implicate în frauda bancară.

Leave a Reply