Sistem judecătorescUltimele stiri

Din nou, fără cvorum. Şedinţa CSM a fost amânată

By 3 decembrie 2019 No Comments

Din nou, fără cvorum. Şedinţa CSM a fost amânată

Încă o tentativă eșuată a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de a se întruni astăzi, 3 decembrie, în şedinţă. Pe agendă erau programate 32 de subiecte, printre care și examinarea solicitarii în privința judecătorului Sternioală. Deoarece la ședință au fost prezenți doar șase membri ai CSM, adunarea a fost amânată, din lipsă de cvorum.

Primul subiect de pe agenda ultimelor trei ședințe ale CSM, amânate din lipsă de cvorum, este sesizarea fostului procuror general interimar, Dumitru Robu, referitor la eliberarea acordului la reținere, aducere silită, percheziție și arestare unui judecător. Conform surselor ZdG este vorba despre judecătorul Oleg Sternioală.

Decizia de a se convoca în ședințe vine în contextul în care CSM nu a recunoscut hotărârile Adunării Generale Extraordinare a Judecătorilor din 27 septembrie și a depus în acest sens și o contestație prin care a solicitat anularea hotărârii prin care le-au fost ridicate mandatele.

Cinci membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Dorel Musteață, Nina Cernat, Anatolie Galben, Luiza Gafton și Petru Moraru, au fost revocați din funcție în urma unei hotărâri adoptate în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Judecătorilor de vineri, 27 septembrie. După vot, participanții au decis organizarea unei noi Adunari Generale a Judecătorilor la data de 25 octombrie, pentru a alege noi membri ai CSM, însă Adunarea din 25 octombrie nu a avut loc din lipsă de cvorum.

Leave a Reply